AMD ikkje bra nok for bærbare

Eg har lagt merke til at mange butikkar tilbyr eit stort utval av maskiner som baserer seg på berbare X2 eller dei nye Puma-baserte prosessorane til AMD. Det er synd å sjå korleis AMD har vorte akterutseilt på prosessorfronten. Det var ei tid når Intel snubla og satsa på Rambus-minne og alt gjekk på tverke med Pentium IV. AMD segla inn og fekk på plass sine X2-prosessorar som utklassa dei. No er bordet snudd. På stasjonere PCar er dei i bakleksa. Det ser heller ikkje ut til at det går noko betre på prosessorar til berbare maskiner. Ta ein titt på denne samanlikninga mellom AMD Puma og Intel Centrino 2. For meg er det spesielt HD Transcoding som er det viktigaste ved redigering av AVCHD video. Intel totalt knuser AMD. Det blir nok ikkje noko betre no når Intel er på bana med prosessorar med fire kjerner for berbare PCar.

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.