Bitlocker utan TPM på Windows 8.1

Då Windows 8 kom, oppgraderte eg maskin. Med 8.1 på plass, ville eg sikre data på ssden til maskina. Det baud på ein utfordring sidan maskina manglar TPM. Utan TPM må du gjere ei par ting djupt i Windows med Redigeringsprogram for lokal gruppepolicy. Dette programmet er skjult og framstår ikkje som program i menyar.

  • Trykk Windows-tast
  • Skriv gpedit.msc
  • Trykk Enter/Lineskift

I venstre del av Programmet Redigeringsprogram for lokal gruppepolicy vil du sjå ein trestruktur du kan utvide. Du skal ned til greina Lokal datamaskin-policy -> Adminstrative maler  -> Windows-komponenter -> Bitlocker-stasjonskryptering -> Operativsystemstasjoner. Eg legg ved 5 bilete som viser innstillingane eg gjorde for å tilpassa Bitlocker mine personlege krav:

  1. Du må aktivere/krysse av Tillat Bitlocker uten en kompatibel TPM… 
  2. Eg tilrår aktivering Tillat utvidede PIN-koder for oppstart. Vanlegvis er BitLocker sett opp med tilsvarande krav til PIN som ein mobiltelefon (4 siffer). I mine auge er denne løysinga for svak. Med utvida PIN-kodar aktivert kan du bruke små, store bokstaver, symbol eller tal til oppstartspassordet. Sidan oppstartspassordet må leggast inn før norsk tastatur er lasta inn, hald deg til teikna a-z, A-Z og 0-9.
  3. Eg vel å setje at passordet skal vere på minimum 8 teikn.
  4. Denne slo eg på fordi prosessoren Core i3-2370M ikkje har maskinvareaksellerasjon av krypteringsalgoritmene.
  5. Sidan maskina mi har SSD og det var begrensa med data når eg krypterte ho, valde eg å berre kryptere brukt plass. Sidan det jamnleg blir køyrt TRIM av SSDen, vil ledig plass bli nulla ut slik at eg ikkje ser det nødvendig å kryptere denne. Med tradisjonelle platelager må ein kryptere alt.

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.