Turar i Leikanger

This slideshow requires JavaScript.

Det som var Leikanger kommune er rimeleg sprettbudd med to tettstadar, Leikanger og Hermansverk i austleg del av kommunen, nede ved fjorden. Nordover strekkjer dalane Njøsadalen, Henjadalen og Huks-/Grindsdalen seg. Huksdalen heiter austsida og Grindsdalen heiter vestsida. Njøsadalen og Huksdalen har traktorvegar av varierande kvalitet. Henjadalen har bom sidan vassinntaket ligg her. Brukar du traktorvegane, kjem du lettare opp over skogen og kan nyte utsynet mot Sognefjorden og områda elles. Det er ein klar fordel med ein bil som har litt bakkeklaring.

Vi må heller ikkje gløyme ski- og turområdet Kleppa nordover mot Kjeringafjell som ligg mellom Grindsdalen og Henjadalen. Tek du av frå vegen til Hella og køyrer opp forbi Grinde til Engjasete kjem du til store naturområder som strekkjeer seg heilt bak mot Romedal og vest til Hella. Utover mot Hella kan du kome til dei same områda frå «slepp-køen-forbi»-plassen, i Eitorn eller på Hella.

Samla sett er det store friluftsområde lett tilgjengelege som kan nyttast på sommars- og vinterstid. Eg har gjennom dei siste åra lagt ut fleire turar med skildringar og bilete. Desse vil eg samle lenker til på denne sida.

Youtube-kanalen min med filmar av turane.

Sanden (Videoar)

Njøs (Videoar)

Kvålen og Njøsadalen (Videoar)

Henjadalen (Videoar)

Kleppa og Skahaug (Videoar)

Huks-/Grindsdalen (Videoar)

Hamre (Videoar)

Eggja (Videoar)

Engjasete (Videoar)

Hella og innover (Videoar)

Slinde/Nornes

Sognal

Luster

One thought on “Turar i Leikanger

  1. Dette er ein utruleg flott samling av turar på Leikanger! Gode skildringar og flotte bilete! Dette skulle absolutt blitt utgitt i bokform!

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.