Tur: Skagasete om Vetlagjerdet

I 2020 vart det etablert ein traktorveg til Baukaseingjedn som tek det forbi gamle slåtteteigar på vestsida av Vetlagjerdet. Vegen opnar for ei alternativ rute til Skagasete. Du startar på Kvålen og følgjer vegen til det flatar ut i Vetlagjerdet. Omtrent med ein gong det har flata ut, tek du til venster og følgjer den nye traktorvegen til Baukaseigjedn oppover. Sommaren 2021 vart det lagt oljegrus på vegen som dannar eit fastare dekke å gå på.

Når vegen svingar inn i skogen, skal du sjå opp til høgre. Der vil du få auge på Pilavik-selet. I den tid det var bygd, vart materiale som vart brukt til å forsøke å etablere støl på Bergsete teke ned og nytta i bygginga. Vegen er bratt, men etter eit par svingar minkar stigninga. Når du er ved det høgste punktet, tek du til høgre og går inn på den gamle slåtteteigen og går rett oppover. Byrjar vegen å gå nedover har du gått for langt.

Granene forsøker hardt å vinne att slåtteteigen, men held du fram oppover vil du kome inn på stien som kjem opp frå Baukaseigjedn og kan ha start på Dalen eller Kvålen. Følg stien forbi Grindhaug, Rømdalmadn, Bustabakkane, Bjødlehaug og opp til Skagaete.

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.