Er OpenOffice 2.4 lite optimalisert?

Eg merka det så smått når eg laga eit rekneark som eg brukar til å generere ekstra reknestykke for ungane mine i tredje klassen. Ho lasta sakte og eg lagra ho i Excel-format for å teste ho med Exel XP (2002). Responsen var raskare. Fila består av reknestykke som brukar TILFELDIG eller RAND-fuksjonen:

TALL1
+/- TALL2

  • TALL1 =TILFELDIG()*1000
  • TALL2 =HVIS(A2<=0,5;TILFELDIG()*C1;TILFELDIG()*1000)
  • +/- blir valt i ei skjult celle der eg brukar formelen TILFELDIG(). Symbolet blir viser utifrå verdien i denne cella ved hjelp av =HVIS(A2>0,5;»+»;»-«)

For å tydleggjere skilnaden har eg laga ein versjon med mange reknestykke. Reknearket går frå kolonne A til BT og frå rad 1 til 12.959. Ho viser store skilknader mellom OpenOffice 2.4 og Excel XP. Eg gjer merksam på at eg IKKJE har Java aktivert i OpenOffice 2.4. Alle testar er gjennomført under Windows Vista Home Premium Service Pack 1 med siste oppdaterte versjonar av OpenOffice og Excel XP.

Minne

Excel:            64 MB
OpenOffice Calc: 244 MB

oo24

Lastetid (dobbelklikk på fil til ho blir vist)

Basert på Core 2 Duo T5500 (1,66 ghz)

Excel:            5 sek
OpenOffice Calc: 57 sek

Opnar eg Excel-fila med OpenOffice Calc tek det like over 20 sekund.

Uansett korleis ein snur og vender på det ser det ut til at OpenOffice er like optimalisert. Er tregheit og stort minnebruk også tilstades under andre operativsystem?

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.