Tryggleiken til tenester i skya

Via sida Hardware.no vart eg gjort kjent med ein rapport frå Fraunhofer-instituttet i Tyskland. Dei har sett på tryggleiken på ulike skytenester. Rapporten teke føre seg både Ubuntu One og Crashplan, som eg har omtala tidlegare. Eg er særs nøgd med vurderingane av Crashplan:

is focused on backup, provides client-side encryption, is unique in enabling
the user to setup his own backup server. It has been downgraded
wrt transport security because of using an unpublished, selfmade
protocol, although SSL/TLS is an established alternative that
works. 

Om protokollen i overføringa ikkje er den beste, vil det ikkje ha noko å sei for meg. Eg brukar den hardaste innstillinga for tryggleik og må vere ekstra forsiktig med å ta vare på nøkkelen til den ekstra tryggleiken. Data er kryptert før overføring.

Fraunhofer har òg sett på TeamDrive. som eg har prøvd ut i vinter. Her er det snakk om synkronisering av data. Eit eksempel er at prosjektmedlem eller team blir einig om ein mappestruktur i ei mappe. Deretter set ein opp synkronisering av mappa på kvar pc til deltakarane mot ein tenar. Når ein har tilgang til nett, vil TeamDrive-klienten  automatisk synkronisere oppdaterte filer. Til liks med med Crashplan kan du setje opp din eigen tenar som prosjektet/teamet kan synkronisere mot. TeamDrive er eit godt tips til både det private næringslivet og det offentlege.

2 thoughts on “Tryggleiken til tenester i skya

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google photo

Du kommenterer no med Google-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.