Tryggleiken til tenester i skya

Via sida Hardware.no vart eg gjort kjent med ein rapport frå Fraunhofer-instituttet i Tyskland. Dei har sett på tryggleiken på ulike skytenester. Rapporten teke føre seg både Ubuntu One og Crashplan, som eg har omtala tidlegare. Eg er særs nøgd med vurderingane av Crashplan:

is focused on backup, provides client-side encryption, is unique in enabling
the user to setup his own backup server. It has been downgraded
wrt transport security because of using an unpublished, selfmade
protocol, although SSL/TLS is an established alternative that
works. 

Om protokollen i overføringa ikkje er den beste, vil det ikkje ha noko å sei for meg. Eg brukar den hardaste innstillinga for tryggleik og må vere ekstra forsiktig med å ta vare på nøkkelen til den ekstra tryggleiken. Data er kryptert før overføring.

Fraunhofer har òg sett på TeamDrive. som eg har prøvd ut i vinter. Her er det snakk om synkronisering av data. Eit eksempel er at prosjektmedlem eller team blir einig om ein mappestruktur i ei mappe. Deretter set ein opp synkronisering av mappa på kvar pc til deltakarane mot ein tenar. Når ein har tilgang til nett, vil TeamDrive-klienten  automatisk synkronisere oppdaterte filer. Til liks med med Crashplan kan du setje opp din eigen tenar som prosjektet/teamet kan synkronisere mot. TeamDrive er eit godt tips til både det private næringslivet og det offentlege.

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.