Ubuntu 12.04 og Asus X32U/U32U sin minnekortlesar

I ein kommentar til innlegg relatert til modellen Asus X32U/U32U vart eg gjort merksam på at kortlesaren ikkje fungerte. Feilen var òg til stades på min installasjon. Eg sette i gong med å finne ei løysing på det. Det vart litt innleiande søking på internett utan at eg konkret greidde å finne noko for modellen.

For å prøve å identifisere eininga brukte eg kommandoen sudo lshw > ./lshw.txt i ein terminal. Han opprettar ei tekstfil med maskinvareinformasjonen frå maskina. Eg oppdaga at det var to Realtek-oppføringar. Den eine var det trådbaserte nettverkskortet. Den andre var det ikkje så lett å sjå kva var då identifisering mangla. Eg kjem tilbake til det.

Første forsøk var å vitje Realtek sine nettsider og finne ein drivar minnekortlesar. Eg prøvde begge som låg for nedlasting, men ingen av dei fungerte. Så det var tilbake til søking på internett og eg fann då ei løysing via ein anna Asus-modell:

https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/udisks/+bug/971876

Etter dette fungerte minnekortlesaren.

Oppskrifta i lenka over er litt meir omfattande, men etter utvida testing har eg ikkje funne behov for regelen for å laste kort som vert sette inn. Dersom det likevel skulle vere problem får du opne ein terminal og legge inn det under.

  • skriv echo «DRIVERS==»rts_bpp», ENV{ID_DRIVE_FLASH_SD}=»1″« | sudo tee -a /lib/udev/rules.d/81-udisks-realtek.rules
  • Trykk Enter/Lineskift
  • Restart maskina

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.