Acer Aspire E1-572 og touchpad under Windows 8.1

AcerE1-572

For ei tid tilbake hadde Lefdal eit svært godt tilbod på ein Acer Aspire E1-572. Det sentrale for meg var at eg fekk ei maskin med full HD-oppløysing på ein 15,6” skjerm til ein særs god pris. Maskina var lett og hadde bra batterilevetid. Prosesseringkraft var det nok av for mitt bruk. Disken vart i løpet av kort tid skifta ut med SSD og det var ein lynkjapp, stille og rask nok arbeidsstasjon.

Maskina kom med Windows 8, som etter oppgradering vart til Windows 8.1. Eg lasta ned dei siste drivarane for Windows 8.1 frå Acer og installerte alt. Det meste fungerte som det skulle, men eg la merke til at det var noko merkeleg over tid med toucpaden etter oppgraderinga.

Om eg ikkje hugsar feil så var det eit problem dersom eg hadde hatt tilkopla ei USB-mus. Når eg drog ut denne kunne det hende at drivaren til touchpaden slutta å virke eller eg kunne oppleve at instillingane var nullstilt. Det var lettast å merke på rulling som etter mange år dei har valt å gjere motsett i Windows 8.x. Eit anna problem var at brått kunne venstre musetastklikket låse seg fast slik at eg ikkje fekk frigjort eit vindauga som eg flytta. Like irriterande var det å merke tekst og så registrerer systemet framleis at eg held musetasten uten at eg fysisk gjer det. Ei løysing var å setje maskina i kvilemodus, men det var ikkje ei god løysing.

Løysing
Eg visste at problema ikkje eksisterte når maskina køyrde Windows 8. Eg lasta ned ein eldre versjon av drivaren for Windows 8 og installerte den i Windows 8.1 No fungerer touchpaden heilt fint. Det er/var tydeleg eit eller anna problem med den offisielle Windows 8.1-versjone av drivaren.

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.