Google øydelegg organiseringa av bokmerker i Chrome

chrome nye bokmerkeEg har brukt nettlesarar sidan før Netscape sin start og vore innom det meste. Felles for alle er at eg nyttar bokmerker ivrig og har over tid samla ei solid samling med bokmerker. No er det vel ikkje så mange att frå 90-talet. Med ujamne mellomrom, via ulike verktøy, har eg fått luka ut daude bokmerker.

Når eg skal undersøke ting, leggjer eg til bokmerker som eg seinare vil sjå over meir nøye. Då kan er det greit å få namngitt dei og ikkje minst sortert dei på enklaste vist. Eg veit då at t kjem etter s og det ikkje skal vere eit bokmerke på a mellom seg. Det har fungert fint hittil i Chrome, men bokmerkehandsaminga har nok virka litt 1995, om du skjønar kva eg meinar. Ho har vore enkel, men funksjonell og grei nok med meg.

Why fix it if it ain’t broken?

Nokon hjå Google har funne ut at bokmerkehandsaminga ikkje er fancy nok lenger. Eg viser til bilete. No er det store bokmerkeikon som gjeld. Eg har mistankar om at det er klargjering for at pølsefingrar skal dra dei rundt på skjermen. Pølsefingrar har ikkje noko på ein pc-skjerm å gjere. Det er knapt noko som irriterer meg meir enn fingermerke på pc-skjermen. Han skal for alltid vere tafsefri, nok om det.

Ja, det blir enklare å dra desse bokmerka rundt på skjermen med mus, men jammen tek dei stor plass. Eg er framleis så stødig på handa at eg traff perfekt bokmerker eg ville flytte mellom mapper i den gamle løysinga. Det verste med den nye løysinga blir avslørt når du klikkar på tannhjulet. Kva er borte? Jau, det er ikkje noko val der for å sortere bokmerka etter tittel/namn. Som du ser er bokmerka lagt inn fortløpane, men einaste moglegheit er å manuelt dra dei i alfabetisk rekkefølgje. I denne mappa er det ikkje så mange, men jammen blir det ein jobb med 30-40 bokmerker som skal sorterast.

No er vist ikkje alfabetisk sortering det einaste problemet. Chrome-brukerar er i harnisk og har sagt sin hjartens meining til Google her. Eg har òg sagt mi meining eit par tre gonger. Etter første postinga mi, eit par veker sidan, la eg merke til at Google hadde lagt til «Sort by Title» etter ei oppdatering av Chrome. Før Himmelspretten la eg merke til at det alternativet er teke vekk.

Framles kan du via adressa chrome://flags slå av den nye bokmerkehandsaminga, men sidan Google har for vane å fjerne gamle og «utdaterte» ting, vil retretten bli fjerna om ikkje så lenge. Eg har valt å gjere meg meir kjend med Firefox igjen. Der blir bokmerka håndtert på ein enkel måte samt ein får hjelp til å sortere dei. Ein anna fordel er at eg kan ha bokmerka som ein fast stolpe på venstre sida av skjermen. Sidan skjermane no er i vidt format, sparar eg ein del plass i høgda ved å sleppe bokmerkerada til Chrome. Med ein full HD-skjerm er det nok plass til ein slik stolpe.

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.