Kjøtpuddingen gjekk ut på dato

Marvin Lee Aday sjekka ut 20. januar 2022, 74 år gamal. Namnet seier ikkje mange noko, men artistnamnet – Meat Loaf – seier alt. For min del var Meat Loaf ute i tåka fram til 1993. Eg var for ung til å fange opp Bat Out of Hell i 1977, men eg registrerte han på midten av 80-talet, med albumet Blind Before I stop i 1986. Eg vel å ikkje sei kva eg meiner om den fadesen.

Det som fekk meg til å fatte interesse for Meat Loaf og følge han var det gigantiske comebacket med albumet Bat out of Hell II: Back into Hell. Kun Elvis Presley sitt comeback i 1968 (etter meir og meir håplause filmar) kan måla seg med dette. I ein alder av knappe 25 år høyrde eg I’d Do Anything for Love (But I Won’t Do That) på radioen og var eg fanga.

Etter 1993 har eg kjøpt alle (studio-)CDar med Meat Loaf. Høgast held eg dei som involverer Jim Steinman. Om eg skulle dra fram ein anna låt, må det vere Paradise by the dashboard light frå 1977-albumet Bat out of Hell. Ho symboliserer på same måte historiar og formidlinga som Jim Steinman og Meat Loaf stod for:

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.