NRK nett-tv og linux tilbake til start

Eg ser ikkje så mykje på nett-tv, men har fått testa ut ulike måtar å få sett program på NRK nett-tv med Linux, spesifikt Xubuntu 10.04 LTS. I samband med oppsettet av ein Asus 1101ha fekk eg erfare både fordeler og ulemper. Det var eit eller anna som skar seg med avspelinga i totem-mozilla for brukaren. Alternativet basert på gecko-mediaplayer fungerte heller ikkje. Enden på visa var at eg rydda opp i ulike installasjonspakkar knytt til løysingane for deretter å reinstallere og teste.

Eg oppdaga at både den totem-baserte og gecko-mediaplayerbaserte løysinga ikkje lot meg spole eller hoppe fram eller tilbake i tid i eit program. Eg valde difor å undersøke rundt VLC, som eg tidlegare hadde fått til å fungere utmerket. Løysinga er avhengig av Firefox og ein plugin ved namn MediaPlayerConnectivity. Alle Ubuntu-søsken har no fått oppdatert nettlesaren til versjon 11. Som du ser av MediaPlayerConnectivity si side støttar versjon 0.9.3 berre opp til versjon 3.6, som var den som orginalt følgde Ubuntu 10.04. I Firefox 11 finn du ikkje MediaPlayerConnectivity dersom du søker i tillegg.

Eg la merke til lenka View other versions på nettsida. Vanlegvis finn ein eldre versjonar på slike lenker, men til mi store overrasking eksisterer det ein nyare versjon 0.9.4 som støttar Firefox 11. Før du gjer noko meir må du først få på plass VLC i Ubuntu.

  • Opne ein Terminal frå menyen Tilbehør
  • Skriv sudo apt-get install vlc

Etter at VLC er installert skal du:

Etter installasjon restartar du Firefox og MediaPlayerConnectivity vil starte opp og kome framlegg til instillingar. Aksepter framlegga, men pass på at han plukkar opp VLC som spelar. Etterpå er det berre å besøke NRK nett-tv og prøve. VLC er ikkje innkorporert i Firefox. Når du klikkar på ei rute der det skulle vore video, vil vlc bli henta opp. Trykk på Play for å starte visinga.

Med VLC kan du hoppe til kor du vil i programmet.

PS!
Eg må legge til at totem fungerer prikkfritt i Ubuntu 12.04 beta 2. Her kan du hoppe att og fram i klippet på same måte som med VLC.

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.