FireWire skapar utfordringar for Windows 7 og 10

FS Scaleo Pi 2660Eg har ein gamal travar ståande, ein Fujitsu Siemens Scaleo Pi 2662. Ho vart kjøpt inn i 2008 for redigering av film i AVCHD med Intel Core 2 Q6600 (Quad Core), Ho ber sin alder med verdigheit, som ein godt trent pensjonist. Over tid har ho fått eit par oppgraderingar som SSD og eit Nvidia Geforce GT650, men Windows Vista dreg på åra.

Komplett selde ut Windows 7 til ein rimeleg pris og eg såg mitt snitt til å gå via Windows 7 og så til Windows 10 gratis. Det viste seg å by på større utfordringar enn forventa med eit hovudkort av MSI G31-familien.

Første forsøk med rein installasjon frå DVD hang seg opp heilt på slutten. Alt skal vere så pent når du installerer Windows. Ein får ikkje mykje meldingar om kva som skapar problemet. Av gamal erfaring med bygging av PCar, gjekk eg over BIOS og prøvde alskens innstillingar, men det virka ikkje. Maskina hang på same punkt under installasjonen. Eg la tilbake diskbilete med Windows Vista eg hadde teke med CloneZilla og prøvde ei oppgradering derifrå utan hell. Eg prøvde Windows 10 rein installasjon, men der hang det med ein gong og kunne ikkje vorte verre.

Siste forsøk måtte gjerast via VirtualBox. Eg oppretta ei virtuell maskin med rett innstilt diskkontrollarar og installerte Windows 7. Når det var gjort, tok eg diskbilete med CloneZilla. Diskbilete la eg inn på Fujitsu Siemens Scaleo Pi 2662 og starta ho. Som forventa starta ho med å installere drivarar sidan maskina ikkje er heilt lik maskina VirtualBox. På eit punkt hang ho. Eg restarta og tok eg opp boksen som viser kva for drivarar som vert installert. Syndaren var FireWire-kontrollaren. Når maskina skulle ha på plass 1394 OHCI-drivaren hang ho. Eg restarta til sikker modus og deaktiverte kontrolleren i Windows Enhetsbehandling. Ved omstart til vanlig Windows 7 var alt såre vel. Eg har fått på plass alle andre drivarar, aktivert Windows 7 og oppdatert det til dags dato.

I etterkant ser eg at dette er eit kjent problem. Her er ei lenke som omtalar akkurat det same. Windows 7 installerer 1394 OHCI Compliant Host Controller, men skulle installert 1394 OHCI Compliant Host Controller (Legacy). Ein ting som er sikkert er at eg skal vere nøye på å ta eit nytt diskbilete når eg skal oppdatere til Windows 10. Eg har notert meg at Microsoft har ein drivar som skal støtte maskinvaren, men eg veit ikkje om eg kjem til å bruke den. Kven har bruk for FireWire i dag?

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.