Encfs MP

encfsMPEg har tidlegare skrive om måtar å sikre sine filer mot innsyn frå andre enn deg sjølv i skya. For 3 år sidan såg eg på encfs4win. EncFS er står for «encrypted file system» og har si opprinning i Linux og har konvertert til Windows. Diverre var encfs4win brukarvenleg nok.

I ei tid har eg halde encfs MP under oppsikt og det byrjar å bli enkelt synes eg. Til høgre ser du bilete frå grensesnittet som viser kva for stasjonar (A, B osv) du har lasta. I tillegg har du moglegheit for å lage ny stasjonar som viser filene ukryptert medan fila ligg kryptert i ei mappe i t.d. Dropbox. Sidan disketten forsvann for lenge sidan er bokstavane A og B kurant å bruke som stasjonar for encfs MP.

Ein positiv ting er at ein no kan lagre konfigurasjonen (config) separat frå dei krypterte filene. Skulle nokon få tak i dei krypterte filene du har lagra på Dropbox osv, vil dei ikkje kunne gjennomføre eit angrep med rå makt for å finne passordet. Berre hugs å ta backup av konfigurasjonsfila. Går fila tapt er alt låst ned til evig tid.

Passordet kan du, om du vil, lagre i programmet. Då er det berre å laste dei krypterte stasjonane med «mount». Om målet berre er å sikre filer på t.d. Dropbox, er det heilt greit at passordet ligg lokalt.

Eg har opplevd visse vanskar med Encfs og Windows:

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.