Kontrollert mappetilgang i Windows 11 og Veracrypt

Windows 11 med kontrollert mappetilgang slått på gir problem for Veracrypt, arvtageren til Truecrypt. Eg skulle gjere klar ein ekstern disk som skulle formaterast kryptert. Når eg klikke på Format, fekk eg ei feilmelding som ikkje sa stort meir enn:

volTransformThreadFunction:2769

Eit kjapt søk indikerte at det kunne vere noko med Windows Defender som skapte problem. Eg har brukt Veracrypt i årevis og aldri kome over feilmeldinga før. Eg slo av sanntidsovervakinga til Windows Defender, men feilen kom framleis. Mistanken retta seg fort mot «Kontrollert mappetilgang», eit ekstra tiltak mot skadevare som gjer at berre applikasjonar du har godkjent får tilgang til visse mapper og filer. Formålet er å sikre filer, mapper og minneområder på eininga mot uautoriserte endringar frå skadelege applikasjonar. Eg har køyrt med det på dei siste månadane, for å teste det på nytt. Tidlegare gav det meg meir problem enn fordeler, men det ser ut til at det meste av barnesjukdomane har Microsoft fått kurerert.

Eg slo av «Kontrollert mappetilgang» og no fekk Veracrypt lov til å formatere/kryptere disken. Ein må kunne konludere med at VeraCrypt Format.exe og «Kontrollert mappetilgang» på ein eller anna måte kolliderer. Eg er usikker på om det er noko relatert til beskytta minneområder, heller at formatering av ein disk av eit framandt program er det som triggar det. Disken var tom for alt av filer og mapper og heller ikkje tilgjengeleg via stasjonsbokstav.

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.