Aketur: Eivaldgjerdemyri

Jula 2021 har hatt ein del gode dagar. Eg går mykje i Njøsadalen og registrerer at vaksne og ungar har teke med seg snøkjelken. I djup snø går ikkje slike alt for godt. Du treng god unnabakke. Det har vorte litt mindre snølag dei siste vekene og bil og traktorspor har kome til. I desse går snøkjelken betre.

Eg henta fram ein snøkjelke og gjekk inn dalen. På veg inn dalen tenkte eg på kva som kunne vere optimal start, Den kortaste alternativet eg hadde i tankane var å starte over Galdagrindi, ca 2 km inn dalen, der vegen flatar ut like før brua over til den gamle stien opp til Skagasete.

Eg valde å gå vidare og ved krysset mellom vegen frå Skagasete og Geitadalen, og valde å halde fram inn Geitadalen. Her gjekk eg ca 1/2 km til der vegen flatar ut, nokre hundre meter før Eivaldgjeremyri. Bilete under er for 2 år sidan og har noko meir snø enn i dag. Starten gjekk ved steinen du ser til høgre, ved vegen.

Like før eg starta kom det framover dalen ein snøscooter. Det var til stor hjelp sidan snøkjelken går betre på trakka snø. Eg greidde å kome lenger ut på nokre av dei litt meir flate partia nedover dalen. Det var vel berre knappe 50 meter etter Blomhola eg måtte hjelpe til.

Like etter Blomhola kjem du til det første partiet der du bør ta det litt med ro. Det er den bratte, feildoserte svingen ned mot Galdagrindi. For høg fart, gjerne i kombinasjon med litt isete underlag og du kan kome til å smake på bergveggen. Neste parti der du må ta det med ro vil vere nede i Vetlagjerdet. Like etter du passerer den gamle løa og starten på stien opp mot Åsen til Fadnastølen, skal du gjennom ein nesten 90 graders sving for å kryssa elva. Å køyre av brua og enda i elva ein iskald vinterdag er ikkje fristande for dei fleste.

Eg hadde ikkje med GoProen på aketuren, men her får du oversikt over den litt over 3 kilometer lange aketuren ut dalen:

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.