No er det nok, Pinnacle Studio 11 Plus

Pinnacle Studio 11 Plus er det dårlegaste programmet eg har kjøpt. Eg har tidlegare fortalt om mine problem i dette innlegget.Denne helga skulle eg gjere ferdig ca 32 minutt med nedredigert materiale frå juleavslutninga for 3. og 4. klasse ved Leikanger Barneskule. Eg fekk nettopp tak i video som vart brukt under spelet i Windows Media-format som siste bit i puslespelet. Han vart lagt til og overgangar lagt inn, som vanleg, og so byrja moroa eller rettar sak problema. Alt såg ut til å vere bra heilt fram til slutten på videoen i Windows Media-format ved rendering til MPG2 for DVD. Når Pinnacle Studio 11 Plus kom til klippet etter, som er i AVCHD, bestemte Pinnacle Studio 11 Plus seg for å bruke bilete frå dette klippet, men lyden frå klippet etter det. Uansett om eg flytte litt på overgangane, så vart det ikkje i orden. Problemet løyste eg ved å kutte videoen i 2 deler. Del 1 går fram til slutten på videoen i Windows Media-format, medan klippet som gjorde Pinnacle schizofren startar del 2.Eg trudde no at alt var i orden og komponerte ein prøve-DVD med avslutningane for 1 – 4 klasse. Prøvevisinga avslørte at det har eit «hikk» i del 1 etter ca 4 sekund som gjorde at video og lyd vart ute av synk fram til neste overgang. Eg stussa fælt på kva det var som gjorde det, men hadde ein mistanke til at det var teksten som ligg over dei første 4 sekundane av første klippet som gav problem. Eg reduserte tiden på teksten, fjerna effektar som låg på teksten, la på utfading og valde å starte førsteklippet nokre bilete før, utan at noko var til hjelp. Til slutt løyste eg det ved å la teksten vere det første klippet utan å vere kombinert med anna video.

Tolmodet med Pinnacle Studio 11 Plus er slutt. Pinnacle skal få ein siste sjanse. Eg har tinga Pinnacle Studio 12 Plus. Det ser ut til at 12aren kan vere noko betre til å redigere video i AVCHD-format. 11aren har vore eit mareritt. Der eg før kunne lite på at alt var bra ved redigering av DV-video i 9aren, har eg no måtte kontrollere alle videoklipp etter rendering eller som prøve-dvd. 11aren har vore utruleg tidkrevjande og arbeidssam. Det har teke tid å løyse ulike renderingsproblem. Eg får håpe at 12aren er betre. Er han ikkje det, vil eg gå over til redigeringsprogram frå andre leverandørar. Eg har Sony, Adobe og minst eit til alternativ i kikkerten. Tilliten til Pinnacle er tynnslitt.

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.