Nynorsk som standard språk i Word 2007

Det skal ikkje vere enkelt å vere nynorskbrukar. Eg er vanlegvis OpenOffice-brukar, men held Microsoft Office i tilfelle det er det som blir brukt på skulen eller eg får ei kranglevoren fil som OpenOffice ikkje taklar. Hittil har OpenOffice aldri svikta meg.

Microsoft Office var installert og eg skulle berre klargjere for nynorsk på kontiane. Det naturlege var å gå via snarvegen Microsoft Office 2007 Språkinnstillinger. Alt skulle vere klart for at du skulle kunne skrive i Word 2007 med nynorsk som standard redigeringsspråk, men den gang ei. I over ein time prøvde eg mange forskjellige måtar fleire gonger:

  • via bandet “Se gjennom” og sett nynorsk og klikka på Standard…
  • redigert malen normal.dotm via «Fil» og Åpne osv.
  • sletta normal.dotm,
  • restarta maskinene og logga på med fleire konti utan hell.

Eg prøvde å finne løysingar via søk på nettet utan hell. Word 2007 ville ikkje ta nynorsk som standard redigeringsspråk. Til slutt måtte eg krype til krosset og stille Microsoft support eit spørsmål. Svaret fekk eg i dag først per telefon og så e-post.

Det viser seg at det er ei “lus” i Word 2007. “Lusa” har Microsoft visst om ei stund, men dei har ikkje gitt ut nokon fiks på ho enno. Ei midlertididig løysing er å gå inn i kontrollpanelet og justere tastaturoppsettet til nynorsk. Her er oversikt over alle plassar du må innom i Windows Vista. Det skal ikkje vere så stor forskjell på Windows 7:

word2007-nynorsk

Du må setje Standard inndataspråk i Windows Vista eller Windows 7 til Norsk, nynorsk (Norge) – Norsk.

Før du kan gjere det må du klikke på knappen Legg til… og krysse av for nynorsk slik at det kjem med i nedtrekksboksen for Standard inndataspråk.

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.