Ubuntu 12.04 manglar dvalemodus

CDon selde ut Asus U32U/X32U til halv pris med alle rabattar. Sidan Windows 8 er klar om litt, får eg med oppdatering for nokre få kroner. Grensesnittet i Windows har Microsoft valt å endre vesentleg. I mellomtida ville eg gi Ubuntu 12.04 med Unity eit ekstra forsøk.

Det vesentlegaste eg la merke til, etter ordinær installasjonen, var at moglegheita til dvalemodus ikkje var tilgjengeleg i strauminnstillingane eller frå systemmenyen. Eg søkte litt rundt og fann ut at dvalemodus hadde blitt slått av med hensikt. Avgjersla har med at det for enkelte nyare maskiner kan ha problem med dvalemodus. Ein del brukarar har gitt klar beskjed om kva dei meinar om å fjerne dvalemodus.

Oppdatering:
Etter at eg publiserte første utkast til løysing, har eg installert Ubuntu 12.04 på nytt, no med fullstendig kryptering av disk, ved hjelp av alternativ cd-versjon. Erfaringane tilseier at du må først må få  kvilemodus til å fungere. Utan kvilemodus på plass, vil du oppleve problem når maskina gå i dvalemodus.

1. Slå på Dvalemodus

 • Opne ein terminal
 • Skriv sudo gedit /etc/polkit-1/localauthority/50-local.d/com.ubuntu.enable-hibernate.pkla
 • Trykk Enter/Linjeskift
 • Kopier og lim inn dette:
  [Re-enable hibernate by default]
  Identity=unix-user:*
  Action=org.freedesktop.upower.hibernate
  ResultActive=yes
 • Lagre fila
 • Restart maskin

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.