Slette OneDrive backup av reinstallert maskin

I går oppdaga eg at Windows 8.1 ikkje greidde å aktivere DVD-brennaren. Trass i iherdige forsøk med å avinstallere sist installert programvare, avinstallere drivaren til DVD-brennaren, slik at han kunne reinstallerast av Windows 8.1, samt sjekke om maskina hadde ein eller anna form for skadevare på maskinen, gjekk det ikkje.  Det var berre å finne fram eit CloneZilla diskbilete frå 2012 med Windows 8 og legge det tilbake. Det tok ikkje mange minuttane sidan maskina har SSD. Det var alle oppdateringar, inkludert oppgraderinga til Windows 8.1, som tok tid. Sistnemnde vog inn på 3,6 GB. Heldigvis har eg fiber. Når alt av det nødvendige oppdateringar og programvare var installert, sikra eg meg eit nytt diskbilete med CloneZilla for å slepp same økta ein gong til. Det kom godt med!

Det gamle diskbilete hadde ein lokal konto, ikkje kopla mot outlook.com. Etter at eg sikra meg eit oppdatert diskbilete, skulle eg kople kontoen min mot outlook.com slik at eg kunne nytte OneDrive. Eg autentiserte meg overfor maskina og outlook.com og klikka på knappen Bytt, men det vart ei lang venting. Til slukk gjekk skjermen i svart og det var ikkje reaksjon når eg rørde på musa eller tastane. Eg venta ei stund til utan at det var teikn til liv og slo av maskina. Når eg logga meg inn att på kontoen var den kopla mot outlook.com, men OneDrive-delen fungerte ikkje. Eit eller anna hadde rota seg godt til. Det tok ca 5 minutt å legge tilbake det nye diskbilete eg hadde teke.

Eg ville ikkje repetere same problemet og logga meg på OneDrive i nettlesaren. Klikkar du på tannhjulet til venstre for kontonamnet og bilete ditt, i høgre hjørne, vel du og klikkar på Alternativer. I menyen til venstre ser du nederst: Sikkerhetskopier av enheter:

PCbackupOneDrive

Teorien min var at sikkerheitskopien av den gamle tilkoplinga skapte problem og eg sletta han. Deretter gjekk eg inn på kontoinnstillingane i Windows 8.1 og kopla kontoen mot outlook.com. Det gjekk i boks ca eit eller to sekund etter at eg klikka på Bytt.

Erfaringa mi kan tyde på at dersom du må nullstille ei maskin med Windows 8.1 til ein innstallasjon med berre lokal brukarkonto, vil det vere lurt å slette gamal sikkerheitskopi av innstillingar på OneDrive før du koplar kontoen din på maskina til outlook.com att.

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.