Unngå at passwords.google.com viser passorda dine

passwordsgooglecomFor nokre dagar sidan hadde ITavisen ein artikkel om sida til Google som viser passorda du synkroniserer i Chrome mellom dine einingar (telefon, nettbrett, PC osv.)

Du kan lett gjere sida verdilaus. Under Innstilling – Avanserte synkroniseringsinnstillingar i Chrome har du  moglegheita til å setje eit passord på synkroniseringa. Når det er sett, vil ikkje sida https://passwords.google.com/ vise passorda dine.

synkroniseringspassord

For å unngå at den som snappar opp passordet til Google-kontoen kan logge seg inn på kontoen din er løysinga å setje på 2-trinns stadfesting for kontoen din. Det betyr at dersom uvedkomande prøver å logge seg på din Google-konto, frå ei maskin du ikkje har autorisert for tilgang til kontoen din, vil vedkomande bli avkrevd ein kode frå SMS eller kodegenerator (tilsvarande som du loggar på nettbanken din). Den koden har berre du tilgang til, med mindre dei òg rappar mobilen som får koden. I dag lagrar vi så mykje i skya på kontoar hjå Google, Microsoft, Dropbox osv at 2-trinns stadfesting burde vore obligatorisk.

 

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.